شنیدن قصّه‌ی خوب حق کودکان است

شنیدن قصّه‌ی خوب حق کودکان است

«آی‌قصّه» معتقد است که شنیدن قصّه‌های خوب و باکیفیت فارسی زبان و فاخر، حق بچّه‌ها است. به همین دلیل ایده‌ایی در زمستان ۱۳۹۶ درباره‌ی قصّه و قصّه‌گویی بین گروهی از دوستان شکل گرفت و از سال ۱۳۹۷ شروع به فعالیت رسمی کرد. «آی‌قصّه» دوست دارد و تلاش می‌کند تبدیل به حافظه‌ی جمعی نسل‌های آینده شود. این را آرش ترابی، مدیر روابط عمومی «آی‌قصّه» به ماهنامه‌ی کودک گلپونه می‌گوید. در ادامه متن کامل این گفت‌وگو را درباره‌ی «آی‌قصّه» می‌خوانید:

 بگذارید نخستین سوال ما این باشد،  در «آی‌قصّه» چه کارها و فعالیت‌های هنری انجام می‌شود؟

در «آی‌قصّه» قسمت‌های متنوعی درباره‌ی قصّه و قصّه‌گویی وجود دارد. «شهر آی‌قصّه» یکی از این محصول‌های ما است. این شهر عجیب و غریب، ساکنان بامزه‌ای دارد.

پوریا عالمی نویسنده و کارگردان «شهر آی‌قصّه» است، سلمان طاهری طراح شخصیت‌های این شهر و مجتبی حیدرپناه تصویرگر آن است. لیلی رشیدی، راوی «شهر آی‌قصّه» است و به جز او، الکا هدایت، بهادر مالکی، آزاده مویدی‌فرد، پیمان فاطمی و یاشار ابراهیمی در این شهر صداپیشگی می‌کنند.

«هزارقصّه» یکی دیگر از محصول‌های ما است که بیش از ۵۰ هنرمند و نویسنده‌ی نام‌آشنای ایرانی در این بخش مشارکت دارند. این قصّه‌ها تک‌قسمتی هستند و بچّه‌ها را به خوبی سرگرم می‌کنند. مهراوه فردوسی، شروع‌کننده این بخش و سرپرست نویسندگان «هزارقصّه» است.

«آی‌قصّه‌ی شما» با مشارکت مخاطبان تولید می‌شود. در این بخش مخاطبان می‌توانند قصّه‌ها و صدای خود را  برای بفرستند. تحریریه‌ی «آی‌قصّه» بعد از بررسی، آن‌ها را منتشر می‌کند.

«رادیو آی‌قصّه» یک پادکست مخصوص بزرگ‌سال است. اسماعیل باستانی در این رادیو هر بار به سراغ خطّه‌ای می‌رود و در آن در مورد فرهنگ و لالایی‌های آن منطقه صحبت می‌کند.

«شب بخیر دوستم! شب بخیر اُلکا» پادکستی برای بچّه‌هاست. این پادکست را پوریا عالمی می‌نویسد و الکا هدایت اجرا می‌کند. هر اپیزود شامل صحبت‌های الکا، لالایی، قصّه و موسیقی است و این ترکیب باعث شده تا بسیاری از بچّه‌ها همراه بزرگ‌ترها، قبل از خواب این پادکست را گوش کنند.

کتاب‌ها و سی‌دی‌های «آی‌قصّه» هم در دست تولید هستند که به‌زودی تولید می‌شوند.

♦ با این‌که این ایده همه را جذب می‌کند ولی حتما رده‌ی سنی خاصی مخاطبان اصلی اثر هستند؟

بچّه‌های دو تا ۱۲ سال. البته که بسیاری از بزرگ‌سالان هم به کارهای «آی‌قصّه» علاقه دارند و این بستگی به روحیات مخاطب دارد!

♦ ایده‌ی اولیه‌ی «آی‌قصّه» انگار در سال ۹۶ شکل گفته است.  اما ما چیزی درباره‌ی جزییات آن نمی‌دانیم؟

ایده‌ی اصلی «آی‌قصّه» را امید ترابی به پوریا عالمی داد. داستانش هم جالب است. امید مدیر یک شرکت آی‌تی است که هر شب برای دخترش باران قصّه می‌خواند. باران اما یک روز به امید می‌گوید: «بابا! این قصّه‌ها تکراری شده! قصّه‌ی تازه تعریف کن!» امید هم می‌گردد و چند قصّه‌ی تازه پیدا می‌کند. اما باران بعد از چندوقت دوباره می‌گوید: «پدر. این قصّه‌ها تکراری است!» امید که دیگر قصّه‌ی تازه‌ایی پیدا نمی‌کند پیش پوریا می‌رود و می‌گوید: «چی کار کنیم؟» پوریا هم می‌گوید: «اصلا فکر کنیم قصّه‌ها تمام شده. آن وقت چی؟ ما باید کلی قصّه، نقاشی، شعر و موسیقی برای کودکان تولید کنیم. بیا «آی‌قصّه» راه بیندازیم!» این‌طوری «آی‌قصّه» شروع می‌شود.

♦ «آی‌قصّه» به چه صورت‌هایی فعالیت دارد؟

«آی‌قصّه» در حال حاضر قصّه‌های خود را در سایت خود به نشان  ighe3.com  منتشر می‌کند. در شبکه‌های اجتماعی هم با نشانی ighe3 حضور دارد و مخاطبان می‌توانند ighe3  را در پادگیرهای Castbox ،Soundcloud ،Spotify ،GooglePodcast ،Blubrry ،PlayerFM ،Anchor ،RadioPublic ،Stitcher  و ApplePodcast  بشنوند. هم‌چنین اپلیکیشن «آی‌قصّه» به زودی رونمایی می‌شود که تمام قصّه‌ها در آن‌جا قابل شنیدن است.

♦ و استقبال از  این ایده تا به حال چطور بوده است؟

بیش‌ترین استقبال از «آی‌قصّه» در اینستاگرام بوده است. بسیاری از مخاطبان پیام‌هایی ارسال می‌کنند و از ارتباط بچّه‌های خود با قصّه‌ها می‌گویند. با توجه به سرمایه‌گذاری خصوصی، به نظر می‌رسد که این تیم آهسته و پیوسته دارد وارد بسیاری از خانواده‌ها می‌شود. خیلی از مخاطبان، فیلم و صدای بچّه‌های خود را برایمان می‌فرستند و بچّه‌ها دارند مدل صحبت کردن شخصیت‌های «آی‌قصّه» صحبت می‌کنند. این قضیه ما را هم خوشحال کرده است و هم نگران. تاثیر «آی‌قصّه»  بر روی عده‌ای آن‌قدر زیاد بوده است که احساس مسوولیت ما را بیش از قبل شده است.

♦ از برنامه‌های آینده‌ی آی‌قصه بگویید.

«آی‌قصّه»  فعالیت‌های خود را در فضای آنلاین و آفلاین دنبال می‌کند. تا این‌جای کار بیش‌تر این تیم را در فضای مجازی دیده‌ایم اما در آینده محصولات ما در کتابفروشی‌ها هم وجود خواهد داشت.

کتاب‌ها و سی‌دی‌های بیش‌تری منتشر خواهد شد.  کلی ایده و برنامه‌ی جالب برای بچّه‌ها دارد که وقتی به تولید رسید، تقدیم مخاطبان خواهیم کرد.

♦ و حرف آخر؟

آی‌قصّه‌ای‌ها بر این باورند که کودکان نیاز به شنیدن قصّه‌ی خوب دارند. این تیم به سردبیری پوریا عالمی، که از سالیان دور در گل‌آقا و … برای بچّه‌ها می‌نویسند، با وسواس، مشغول جلو بردن اهداف «آی‌قصّه» است. او یک تیم خوب را دور هم جمع کرده است و دارد تلاش می‌کند تا قصّه‌هایی تولید کند که حال بچّه‌ها بهتر باشد. در روزهایی که خیلی از ما ناخودآگاه داریم اخبار منفی را به خورد کودکان می‌دهیم، بچّه‌ها بیش از هر زمان دیگری باید خوراک فرهنگی مناسب داشته باشند. قصّه‌ی سالم و فاخر که به دور از کلیشه‌های مرسوم، برای بچّه‌ها جذاب باشد و آن‌ها با آن ارتباط بگیرند.

به اشتراک بگذارید:

golpoonemag.ir/?p=841

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *