علائم و راه‌کارهای پیشگیری از بیماری وبا را بشناسیم

علائم و راه‌کارهای پیشگیری از بیماری وبا را بشناسیم

وبا یک بیماری اسهالی واگیردار است که توسط میکروبی به نام ویبریوکلرا ایجاد می‌شود. بعد از سه تا پنج روز از ورود این باکتری به بدن نشانه‌های بیماری وبا ظاهر می‌شود که مهمترین و بارزترین آن اسهال است.

اسهال ناشی از وبا حجیم، عمدتا سفید رنگ(اسهال آب‌برنجی) و با بویی مشابه بوی ماهی است.

به گزارش گلپونه، در این نوع اسهال، فرد معمولا علامت تب و درد عضلانی یا دل‌پیچه ندارد و خونی هم در اسهال او مشاهده نمی‌شود.

احتمال ابتلای کودکان به وبا بیش‌تر است

کودکان بیش‌تر در معرض بیماری وبا هستند چراکه روش انتقال وبا از راه دهان است و کودکان به‌دلیل شرایط سنّی کم‌تر می‌توانند اصول بهداشتی را رعایت کنند.

کودکان ممکن است دست‌ها و وسایل آلوده به دهان خود ببرند، یا با دستان آلوده موادغذایی را مصرف کنند، به این ترتیب احتمال ابتلای کودکان بیش‌تر خواهد بود.

هم‌چنین شیشه شیر آلوده می‌تواند وبا را به کودک منتقل کند بنابراین والدین باید تمامی موارد بهداشتی را در این زمینه رعایت کنند.

مهمترین علائم بیماری وبا

  • احساس پُری و غرغر شکم و به‌دنبال آن اسهال آبکی شدید با دفعات زیاد اجابت مزاج
  • نداشتن دل‌درد و دل‌پیچه
  • گرفتگی دردناک ساق پاها
  • استفراغ بدون حالت تهوع قبلی و نداشتن تب و یا تب خفیف در کودکان از علائم بیماری وبا است.

راه‌های پیشگیری از بروز بیماری‌ وبا:

  • از آشامیدن آب غیرمطمئن (چاه، استخر، جوی آب و دریاچه) و آب غیرشرب (پارک‌ها و…) جدا خودداری کنید.
  • دستان خود را هنگام مصرف هرنوع خوراکی و شیر دادن به کودک با آب و صابون بشوید.
  • از مصرف آب در طبیعت و محیط‌هایی که از سلامت آب مطمئن نیستند، خودداری کنید.
  • اگر در حین مسافرت از سلامت آب اطمینان ندارید ابتدا آب را نیم ساعت جوشانده و بعد از مصرف کنید.
  • از استحمام، شنا و شست‌وشوی ظروف با آب آلوده و غیربهداشتی بپرهیزید.
  • از قرار دادن موادغذایی نشسته یا خام در کنار موادغذایی شسته شده یا پخته پرهیز کنید.
  • از مصرف یخ‌های قالبی فاقد مشخصات بهداشتی جدا خودداری کنید.
  • میوه و سبزیجات را قبل از قرار دادن در یخچال با آب سالم بشویید و ضدعفونی کنید.
  • کوتاه کردن و تمیز نگه‌داشتن ناخن‌ها در پیش‌گیری از ابتلا به بیماری‌های اسهالی به خصوص نزد کودکان مهم است.
  • از مصرف غذاهای مانده خودداری کرده و در صورت مصرف حتما آن‌را خوب گرم کنید.
  • تا جای ممکن از غذاهای طبخ شده در منزل استفاده کنید.
  • از خوددرمانی بپرهیزید و توجّه داشته باشید که تجویز آنتی‌بیوتیک مناسب باید توسط پزشک صورت گیرد.
  • خوردن مایعات و آب فراوان برای تامین آب از دست رفته‌ی بدن بسیار مهم است.

به اشتراک بگذارید:

golpoonemag.ir/?p=5265

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *