آ چطور با کلاه شد؟

آ چطور با کلاه شد؟

بدون شک کلمه‌هایی مانند ط دسته‌دار، هـ دوچشم، آ باکلاه و چیزهایی از اسن دست را بارها و بارها شنیده باشید و یا در هنگام آموزش الفبا به کودک خود مجبور به استفاده از آن‌ها شده باشید. امّا شاید برای شما هم پرسش پیش آمده است که این الفاظ چگونه و توسط چه کسانی برای نخستین بار به‌ کار برده شده‌اند و وارد فرهنگ واژه‌های ما شده‌اند؟ این ابداعات می‌تواند دلایل زیادی داشته باشد امّا بی‌شک تسهیل در آموزش الفبا به کودکان یکی از اصلی‌ترین دلایل کاربرد و استفاده از آن‌ها می‌تواند باشد.

«مبدع آ باکلاه من بودم ولی خودم نمی‌دانستم. تلفظ الف مَدی و انتقال آن به بچّه‌ها سخت بود. یکی از همکارانم می‌گفت بگوییم آ شاپویی؛ آن موقع کلاه شاپویی تازه در قزوین مد شده بود و بچّه‌ها آن کلاه نمی‌شناختند. خودم اسم الف مدی را آ با کلاه گذاشتم و این‌طور به بچّه‌ها درس می‌دادم. بعد که به تهران آمدم دیدم که تازه شروع کرده‌اند این اسم را روی الف گذاشته‌اند و می‌گویند آ با کلاه.» این سخنان استاد حسین وحیدی معلّم پیش‌کسوت و چهره‌ی ماندگار ایران است که درباره‌ی شیوه‌ی تدریس آ باکلاه گفته است.

به گزارش گلپونه استاد حسین وحیدی ستاره‌ی پر فروغ آسمان علم و آموزش که مدت ۷۷سال مشغول به تدریس ریاضیات بود، به علت بیماری ریوی ۱۱ مردادماه ۱۴۰۱ در بیمارستان فیروزگر تهران درگذشت.

وی در هشتم اسفند ماه سال ۱۳۰۴ در شهر قزوین دیده به جهان گشود و هشت سالی در قزوین معلّمی می‌کند.

استاد حسین وحیدی در سال ۱۳۳۱ به تهران منتقل و در شمیران مشغول تدریس شد. سال ۱۳۵۵ پس از ۳۲ سال خدمت بازنشسته می‌شود و بیش از ۷۷ سال به شاگردانش ریاضیات تدریس کرد. در طول این دوره باسابقه، افتخار تدریس به فرهیختگانی مانند شهید محمدعلی رجایی، دکتر فیاض، دکتر طائب و دکتر اعرابی را داشت.

تقدیرنامه‌های فراوان در سطوح مختلف، نشان از لیاقت‌های حرفه‌ای این استاد فرزانه دارد، به گونه‌ای که تاکنون دو رئیس جمهور و سه وزیر آموزش و پرورش از وی قدردانی کرده‌اند.

چاپ ده‌ها جلد کتاب کمک درسی نیز از دستاورد‌های عمر پر برکت استاد ۹۷ ساله بود.

 

به اشتراک بگذارید:

golpoonemag.ir/?p=5370

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *