مصرف تخممرغ مانع تحلیل عضلات میشود
۱۷ مهرماه، در تقویم روز جهانی تخممرغ نامگذاری شده است. این مادهی غذایی بهعنوان یک وعدهی غذایی کامل و سرشار از پروتیین بهویژه برای کودکان است.
مصرف تخممرغ باعث جلوگیری از تحلیل عضلات و عارضه زوال مغزی در کهنسالی میشود.
«حسین محمدزاده» مدیر امور طیور سازمان جهادکشاورزی یزد به بهانهی روز جهانی تخممرغ، به ایسنا گفت: «تخممرغ نه تنها یک وعدهی غذایی خوشمزه و کامل است بلکه یک عنصر جدانشدنی برای تولید بسیاری از غذاها بوده که سالها است بهعنوان یک منبع غذایی طبیعی و کامل شناخته میشود.»
تخممرغ را آبپز مصرف کنید
تخممرغ آبپز ارزش غذایی خود را حفظ کرده و مصرف آن در صبح، برای همهی افراد به خصوص کودکان بسیار توصیه میشود.
هر تخممرغ ۷۵ تا۸۰ کیلوکالری انرژی دارد و یک مادهی غذایی سرشار از پروتیینی رژیمی محسوب میشود.
تخممرغ دارای پروتیینی با کیفیت بالا و نیز حاوی تمام ۹ اسیدآمینه ضروری و ۱۴ مادهی مغذی کلیدی میباشد که برای حفظ سلامت دندان، استخوان، پوست، بینایی و سیستم اعصاب مرکزی کودکان بسیار مفید است.
مصرف تخممرغ در کودکی باعث میشود تا در کهنسالی عضلات تحلیل نروند و همچنین عارضهی زوال مغزی جلوگیری میکند.
کولین که در تخممرغ وجود دارد یک مادهی غذایی ارزشمند است و صرفنظر از تاثیر قابل توجه بر روی عملکرد مغز و سیستم عصبی برای رشد جنین،کودک و همچنین تقویت حافظه، بهرروی سلامت قلب و عروق نیز موثر است.
از آنجا که تخممرغ منبع خوبی از ویتامینهای گروه ب بهویژه B۱۲است، اهمیت عمدهای در روند تبدیل هموسیستیین به مولکولهای بیخطر دارد.
لوتئین و زاگزانتین موجود در زردهی تخممرغ با حداکثر تاثیرگذاری در مقایسه با سایر غذاهای حاوی این مواد یا مکملها از استحاله و دژنراسیون لایهی ماکولای شبکیه و نابینایی ناشی از آن در سالخوردگی جلوگیری میکند.