گزارشی از نمایشگاه جشنواه‌ی فرهنگی اسباب‌بازی هفت‌سنگ / بهترین اسباب‌بازی‌ها انتخاب شدند!

گزارشی از نمایشگاه جشنواه‌ی فرهنگی اسباب‌بازی هفت‌سنگ

بهترین اسباب‌بازی‌ها انتخاب شدند!

گزارش: یاسمن رضائیان

مراسم اختتامیه‌ی نخستین دوره از جایزه‌ی فرهنگی اسباب‌بازی «هفت‌سنگ» روز پنج‌شنبه ۲۹ اردی‌بهشت‌ماه ۱۴۰۱، با حضور مسعود ناصری دریایی، مدیر موزه‌ی عروسک‌های ملل و آزاده بیات، دبیر نخستین دوره‌ی جایزه‌ی فرهنگی اسباب‌بازی هفت‌سنگ و نیز برگزیدگان این دوره، در موزه‌ی عروسک‌های ملل برگزار شد.

به گزارش گلپونه در این مراسم ایده‌های نو در زمینه‌ی تولید اسباب‌بازی و اسباب‌بازی‌های فرهنگی که طی ۵ سال گذشته تولید و به بازار عرضه شده‌اند باهم رقابت کردند و برگزیدگان آن‌ها نشان هفت‌سنگ و لوح تقدیر دریافت کردند.

آثاری که در این دوره از جشنواره ارایه شدند، طی فراخوانی که در بهمن ۱۴۰۰ منتشر شده بود، به دبیرخانه ارسال شدند.

آزاده بیات، دبیر جایزه‌ی هفت‌سنگ، درباره‌ی آثاری که در این دوره از جشنواره شرکت کردند و نحوه‌ی داوری آن‌ها به گلپونه گفت: «ما به هفت معیار برای داوری آثار توجه داشتیم: ۱. نوآوری و خلاقیت در طراحی و ساختار ۲. استفاده‌ی مناسب و درست از مواد در ساخت و تولید ۳. بیان ساده و گویای روش بازی و مؤلفه‌های فرهنگی ۴. توجه به ویژگی‌های بازی در طراحی ۵. قابلیت درک و فهم اثر برای مخاطب با توجّه به نیازهای او ۶. تصویرسازی، طراحی‌گرافیک و بسته‌بندی مناسب ۷. امانت‌داری در برداشت از اثر (مکتوب یا محصول) و اشاره به اصل اثر.»

وی ادامه داد: «هم‌چنین، داوری در دو مرحله انجام شد. در مرحله‌ی نخست آثار به شکل مجازی بررسی شدند و آثار منتخب به دوّمین مرحله‌ی داوری وارد شدند. بر این اساس، منتخبین مرحله‌ی اول اثر خود را با بسته‌بندی مناسب به نشانی دبیرخانه ارسال کردند تا آثار بررسی شوند. پس از آن آثار منتخب در هر بخش معرفی شدند.»

عکس‌های جشنواره‌ی  هفت‌سنگ را ببینید

اسامی برگزیدگان نخستین دوره‌ی جایزه‌ی اسباب‌بازی هفت‌سنگ

آثار ارسال‌شده به نخستین دوره‌ی جشنواره‌ی هفت‌سنگ در دو بخش ایده‌های نو (ایده‌پردازی و نمونه‌سازی اسباب‌بازی‌هایی بر پایه‌ی مؤلفه‌های فرهنگی ایران) و بخش طراحی و تولید (طراحی، تولید و عرضه‌ی اسباب‌بازی‌هایی بر پایه‌ی مؤلفه‌های فرهنگی ایران در بازار) داوری شدند.

آثار تقدیر شده در بخش «ایده‌های نو» عبارتند از:

فرفروک پارچه‌های ایران (طراح: شیوا صارمی منفرد)

نشانه‌های لباس (طراح: شیوا صارمی منفرد)

اسبکو (طراح: شیوا صارمی منفرد)

شاهین جیرفت (طراح: شیوا صارمی منفرد)

چرخونکی‌های من (طراح: هادی عظیمی)

آثار تقدیرشده در بخش «طراحی و تولید» عبارتند از:

بازی کارتی دیوان

بازی کارتی شیمیاگران

بازی رومیزی واردا

بازی رومیزی سفالگر

همچنین «نوای کیش» با طراحی سحر مهدوی، در بخش «ایده‌های نو» و «بازی رومیزی شادزد وزیر»، در بخش «طراحی و تولید» موفق شدند نشان جایزه‌ی هفت‌سنگ را دریافت کنند.

تالاب ارومیه، کلپورگان، سمندر لرستان، نقشه‌ی ایران (جاذبه‌های گردشگری)، عروسک‌های اقوام ایران و هفت‌سنگ نیز از جمله بازی‌های دیگری بودند که در این جشنواره ارائه شدند.

در نخستین دوره از جشنواره‌ی هفت‌سنگ، جایزه‌ی یادبودی به جوان‌شیر بنیاب، طراح بازی و سرگرمی و از پایه‌گذاران سرگرمی‌های سازنده‌ی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به پاس تلاش‌های سالیان در این زمینه، اهدا شد.

هم‌چنین جایزه‌ی یادبودی به آقای زردشت هوش‌ور، بازآفرین بازی‌های سنتی ایران و نویسنده‌ی کتاب «دانشنامه‌ی اسباب‌بازی‌های طهران قدیم» اهدا شد.

پس از این، اسباب‌بازی‌ها، نشان می‌گیرند

در اختتامیه‌ی این جایزه مقرر شد گروه‌هایی تشکیل شوند تا هر ماه یا هر فصل فهرست اسباب‌بازی‌های جدید را اعلام کنند و بر اساس ویژگی‌ها، به آن‌ها نشان اهدا کنند. در نهایت، در سال آینده و در دوّمین جایزه‌ی هفت‌سنگ، برگزیدگان از میان همین فهرست‌ها انتخاب خواهند شد.

داوری این آثار نیز به دست دو گروه، یکی متشکل از داوران کودک و نوجوان و دیگری متشکل از داوران بزرگسال، انجام خواهد شد.

هم‌زمان با پایان مراسم اختتامیه، آثار برگزیده در موزه‌ی عروسک‌های ملل به نمایش درآمده‌اند.

علاقه‌مندان به بازی و سرگرمی می‌توانند تا ۶ خردادماه ۱۴۰۱ از ساعت ۱۱ تا ۱۹ به موزه‌ی عروسک‌های ملل واقع در تهران، دروازه دولت، اوّل سعدی شمالی، کوچه فیات، پلاک ۲ مراجعه کنند و آثار به نمایش درآمده را تماشا کنند.

هم‌چنین کودکانی که عصرگاه در این موزه حاضر می‌شوند می‌توانند در بازی‌های گروهی شرکت کنند.

 برای کسب اطلاعات بیش‌تر درباره‌ی این جشنواره و نمایشگاه می‌توانید صفحه‌ی اینستاگرام هفت‌سنگ به نشانی ۷stonesaward@ را دنبال کنید.

به اشتراک بگذارید:

golpoonemag.ir/?p=5066

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *