کودکان بجستانی حال زمین را خوب می‌کنند

کودکان بجستانی حال زمین را خوب می‌کنند

در حدود دو سال می‌شود که دانش‌آموزان شهر بجستان با اجرای طرح جداسازی پسماندهای قابل بازیافت به کمک طبیعت و محیط‌زیست رفته‌اند.

به گزارش گلپونه به نقل از ایسنا، شهر بجستان، در جنوب استان خراسان رضوی، در فاصله‌ی ۵۰ کیلومتری غرب گناباد قرار دارد و این طرح محیط‌زیستی با عنوان «مدرسه‌ی سبز» در برخی از مدارس دوره‌ی دبستان این شهر با کمک دانش‌آموزان در حال اجرا است.

مجتبی رضانژاد، رییس اداره‌ی حفاظت محیط‌‌زیست بجستان درباره‌ی اجرای این طرح می‌گوید:«در حال حاضر چهار مدرسه در بجستان از یک‌ سال گذشته کار‌هایی با عنوان مدرسه‌ی دوست‌دار محیط‌‌زیست یا «مدرسه‌ی سبز» را آغاز کرده‌اند که این فعالیت‌ها با محوریت مدرسه حاج‌احمد نقره آغاز شد.»

آن‌چه از شعار امسال روز و هفته‌ی جهانی محیط‌‌زیست با عنوان راه‌‌حل‌ها برای آلودگی پلاستیک مشخص است، این است که متأسفانه وضعیت نامناسب تولید زباله‌ها و ضایعات پلاستیکی در جهان و به‌خصوص در کشور ما بسیار نگران‌کننده است؛ به همین مناسبت تا جایی که امکان دارد باید کارهایی انجام شود که با کاهش پسماندها و ضایعات پلاستیکی به سمت کم شدن و در نتیجه حذف آن در آینده پیش رویم.

در همین راستا و با اجرای طرح «مدرسه‌ی سبز»، حجم زیادی از زباله‌های قابل بازیافت وارد چرخه‌ی بازیافت می‌شود.

در اجرای این طرح تلاش شده است آموزش‌های صحیح محیط‌‌زیستی به کودکان و دانش‌آموزان داده شود. این آموزش‌ها در زمینه‌ی بازیافت، کاهش پسماندهای پلاستیکی و جداسازی زباله در قالب کلاس‌های متعدد برگزار شده است.

گفتنی است اجرای طرح مدرسه‌ی دوست‌دار محیط‌‌زیست با استقبال خوب دانش‌آموزان و خانواده‌ها موجه شده است.

این همکاری خوب باعث شده است که حجم بسیار زیادی از زباله‌های بازیافتی مانند پلاستیک‌هایی که با پسماندهای عمومی شهر جمع‌آوری می‌شده، جداسازی و وارد چرخه‌ی بازیافت شوند.

با اجرای این طرح محیط‌زیستی مسوولان این مدارس از درآمد به‌دست آمده از پسماندهای بازیافتی برای ارتقای سطح آموزش و امکانات دانش‌آموزان بهره می‌گیرند.

آموزش‌های محیط‌‌زیستی باید در کودکان نهادینه شود

رییس اداره‌ی حفاظت محیط‌‌زیست بجستان با اشاره بر اهمیت آموزش‌های محیط‌زیستی به کودکان می‌گوید:«این‌گونه آموزش‌ها باید از دوران کودکی شروع شود. چرا که اگر کودکان به اهمیت حفظ محیط‌‌زیست پی ببرند و بدانند که چه‌قدر زندگی آن‌ها در آینده به سلامت این کره‌ی خاکی وابسته است قطعا در برابر آن مسوول خواهند بود.»

او ضمن اشاره به آموزش‌های انجام شده در بجستان ادامه می‌دهد:«علاوه بر مدرسه‌ی حاج‌احمد نقره که آغازگر این طرح بوده است، تاکنون سه مدرسه‌ی دیگر هم به جمع مدارس دوست‌دار محیط‌‌زیست پیوسته‌اند و موضوع جداسازی زباله، بازیافت و کاهش تولید پسماند در مدرسه را به‌طور جدی پیگیری می‌کنند.»

در همین راستا، دانش‌آموزان بسیاری از مدارس روستاهای حاشیه‌ی مناطق حفاظت‌شده بجستان از راه آموزش‌، با موضوع‌های محیط‌زیستی به‌خصوص بحث تنوع زیستی و گونه‌ای، زیستگاه‌های طبیعی و اهمیت حفاظت از آن آشنا شدند.

با توجه به این‌که این آموزش‌های محیط‌زیستی از کودکی و سال‌های ابتدایی مدارس آغاز شده است، می‌تواند در نهادینه شدن فرهنگ حفظ محیط‌‌زیست و مسولیت‌پذیری کودکان در برابر محیطی که زندگی می‌کنند می‎تواند بسیار مؤثر باشد.

 

به اشتراک بگذارید:

golpoonemag.ir/?p=6482

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *