مراقب مسمومیت کودکان با گیاهان باشیم

مراقب مسمومیت کودکان با گیاهان باشیم

یکم تا هفتم آبان‌ماه ۱۴۰۲ هفته‌ی پیشگیری از مسمومیت‌ها با شعار «سلامتی را با افزایش آگاهی و اقدام پیشگیرانه از مسمومیت‌ها محافظت کنیم» نام‌گذاری شده است.

مسمومیت با گیاهان یکی از شایع‌ترین علت‌های بروز مسمومیت‌های اتفاقی در کودکان در جهان به‌شمار می‌آید.

به گزارش گلپونه، دکتر «مسعود حبیبی» رئیس اداره نظارت بر واردات و صادارت معاونت غذا و داروی استان یزد در این‌باره در گفت‌وگو با ایسنا گفت:«نکته‌ی مهم این است که مصرف یک گیاه توسط حیوانات اهلی و وحشی، دلیلی بر غیرسمی بودن آن برای انسان نیست و حتی برخی از گیاهان تزئینی موجود در آپارتمان‌ها و باغچه‌ها می‌توانند سبب بروز مسمومیت در انسان شوند.»

توصیه‌های برای مسمومیت کودک با گیاهان

در صورت بلعیدن قسمت‌های مختلف یک گیاه مانند میوه، دانه و برگ آن توسط کودکان، حتماً باید با مرکز اطلاع‌رسانی داروها و سموم با شماره ۱۹۰ تماس گرفته شود.

همواره سعی داشته باشید نام گیاهان موجود در محیط کار و زندگی خود را بدانیم تا در موارد بروز مسمومیت به گروه پزشکی اطلاع دهید.

توجه داشته باشید مسمومیت با گیاهانی مانند خرزهره، دیفن باخیا و کرچک می‌تواند کشنده باشد.

در صورت وقوع مسمومیت با این گیاهان از القای استفراغ به کودک خودداری کنید و مصدوم را در کوتاهترین زمان به نزدیکترین مرکز درمانی منتقل کنید.

در منزل خود از نگهداری گیاهان تزئینی که دارای میوه‌ها و ظاهر جذاب برای کودکان است خودداری کنید.

کنجکاوی ذاتی کودکان زیر ۵ سال و وجود جذابیت در شکل و رنگ بخش‌های مختلف یک گیاه سمی منجر به بلعیده شدن آن توسط کودک می‌شود.

شیره‌ی سمی برخی از گیاهان سمی آپارتمانی مانند دین باخیا و کالادیوم در صورت خورده شدن می‌تواند سبب تورم، خارش و سوزش مخاط دهان و خفگی و یا آسیب گوارشی فرد مسموم شود.

بخور اکالیپتوس درصورتی‌که به ‌اشتباه خورده شود، حتی در مقادیر کم (یک قاشق) می‌تواند کشنده باشد.

درباره‌ی مسمومیت کودکان این‌جا بیشتر بخوانید

به اشتراک بگذارید:

golpoonemag.ir/?p=6909

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *