مراقب وسوسه‌های خوشمزه نوروزی باشید

مراقب وسوسه‌های خوشمزه نوروزی باشید

گزارش: مرضیه اردکانی

بهار از راه رسیده است و نوروز را هم با خود آورده است. به باور ایرانیان از گذشته، نوروز بیش‌تر برای کودکان است. خانواده‌ها هم تلاش می‌کنند شادی بچّه‌ها را بیش‌تر کنند تا قشنگی نوروز برای آن‌ها در خاطره‌هایشان باقی بماند.

یکی از شادی کودکان در نوروز، پذیرایی شدن با انواع خوراکی‌های خوش‌مزه است. خوراکی‌های رنگینی مثل شیرینی‌، شکلات‌، آجیل و میوه‌ها و…  مخصوصا کودکان زیر هفت سال را خیلی ذوق زده می‌کند. به‌ویژه بعضی از بزرگ‌ترها هم عادت دارند که به بچّه‌ها، انواع شکلات‌ها و آب‌نبات‌ها را هدیه بدهند.

تغذیه‌ی کودکان در نوروز باید مورد توجّه خانواده‌ها قرار بگیرد تا بچّه‌ها از عوارض تغذیه‌ی نادرست، در امان بمانند.

تنقلات نباید مانع دریافت غذای اصلی شوند

حنانه بهشتی‌پور، مشاور تخصصی تغذیه و رژیم‌درمانی در گفت‌و‌گو با گلپونه درباره‌ی نقش بزرگ‌ترها در خصوص تغذیه کودکان در نوروز توضیح می‌دهد: «نوروز، زمان مواجه شدن با انواع خوراکی‌ها است. زیاده‌روی در مصرف شیرینی و شکلات منجر به دریافت کربوهیدرات زیاد، قندهای ساده و در نهایت کالری زیاد می‌شود. درحالی‌که این خوراکی‌ها بدون مواد مغذی هستند.

ضمن این‌که چاقی و عوارض ناشی از آن به‌دنبال مصرف مواد قندی ایجاد می‌شود. از آن‌جایی که اشتهای اغلب کودکان محدود است؛ مصرف زیاد این‌گونه خوراکی‌ها موجب عدم دریافت غذای اصلی شده می‌شود. هم‌چنین زیاده‌روی در مصرف شیرینی‌جات موجب کاهش دریافت پروتئین و هم‌چنین پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.».

آجیل چه زمانی مصرف شود؟

وی درباره‌ی زمان مصرف آجیل می‌گوید: «از مصرف آجیل و مغزها نزدیک به زمان وعده‌ی اصلی غذا خودداری شود؛ زیرا موجب کاهش اشتهای کودک و از دست دادن وعده‌ی اصلی (ناهار یا شام) خواهد شد. بهتر است زمان مصرف آجیل‌ها را به‌ میان‌وعده موکول کرد.»

درباره‌ی تغذیه کودکان این‌جا بیشتر بخوانید

خواب و تحرّک کودکان فراموش نشود

بهشتی‌پور در ادامه‌ی این گفت‌وگو عنوان می‌کند: «والدین کودکان خود را به داشتن فعالیت بدنی تشویق کنند تا در نوروز که تحرّک بچّه‌ها کم می‌شود؛ آن‌ها دچار اضافه وزن نشوند. ضمن این که باید سعی شود تا نظم در وعده‌ها و میان‌وعده‌ها حفظ شود. خواب به موقع شبانه می‌تواند در دریافت غذا در طی روز بعد تاثیر داشته باشد؛ بنابراین به نظم خواب کودک نیز توجه شود.»

توصیه‌های کارشناسانه برای تغذیه نوروزی

والدین به دریافت روزانه شیر و لبنیات توسط کودکان در نوروز توجّه داشته باشند.

مصرف انواع گوشت، مرغ، ماهی، تخم‌مرغ، پنیر و حبوبات طی هفته به‌صورت متنوع توصیه می‌شود، در وعده‌های صبحانه، ناهار و شام حتما یکی از این منابع توسط کودک مصرف شود.

مصرف میوه و سبزیجات اهمیت زیادی دارد و می‌تواند سیستم ایمنی کودک را تقویت و از بروز یبوست جلوگیری کند.

كاهش مصرف آب را در روزهای تعطیل اتفاقی شایع است. مصرف آب کافی و سالم را در نوروز فراموش نکنید. به‌خصوص در سفر فقط از آب‌های بهداشتی استفاده کنید.

از مصرف فست‌فود، نوشابه و دلستر به‌صورت افراطی باید خودداری شود. اگر هم به رستوران می‌روید، جایی را انتخاب كنید كه می‌دانید بهداشت را رعایت و از مواد اوّلیه‌ی مناسب استفاده می‌شود.

چای را تا حد امكان كم‌رنگ‌تر مصرف كرده و در همه‌ی مهمانی‌ها نیز چای ننوشید یا حداقل فقط نیمی از آن‌را مصرف كنید. با كم‌كردن میزان مصرف چای می‌توان مصرف شیرینی‌ها را هم كاهش داد. پس در مهمانی‌ها چای كوچك، كم‌رنگ و خنك بخورید.

به اشتراک بگذارید:

golpoonemag.ir/?p=7749

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *