با ۱۵ موزه‌ی مناسب کودک در ایران آشنا شویم

با ۱۵ موزه‌ی مناسب کودک در ایران آشنا شویم

بی‌شک سفر کمک می‌کند تا حس کنجکاوی، ماجراجویی و قوّه‌ی تخیل در کودکان تقویت گردد و باعث می‌شود فرصت کشف و شهود پیدا کنند. گردشگری کودک مهارت‌های اجتماعی کودکان را افزایش می‌دهد. چون آن‌ها می‌توانند در سفرها و بازدید از موزه‌ها با هم‌سن‌ و سالان خود ارتباط برقرار کنند. مشاهده‌ها و یافته‌ها در سفر قدرت یادگیری و آگاهی عمومی کودکان را افزایش می‌دهد و آن‌ها را با طبیعت و میراث فرهنگی آشنا می‌کند.

یکی از جاذبه‌های سفر بازدید از موزه‌های مختلف می‌باشد. امّا شاید تمامی موزه‌ها مناسب کودکان نباشد. در ایران موزه‌هایی با موضوعات مناسب برای کودکان دایر گشته‌اند. موزه‌های کودک ایران دارای موضوع‌های مختلفی هم‌چون موزه‌های حیات‌وحش، موزه‌ی عروسک و یا موزه‌ی آشنایی با بدن انسان هستند. در ادامه در گلپونه با ۱۵ موزه‌ی جذاب برای کودکان آشنا می‌شویم:

موزه‌ی کارتون و کاریکاتور تبریز

موزه‌ی کارتون تبریز یکی از بهترین مقاصد بازدید در گردشگری کودک به حساب می‌آید. این موزه گنجینه بی‌نظیری از آثار بهترین کارتونیست‌های جهان را جمع‌آوری نموده و در معرض بازدید قرار داده است. بازدید از این موزه برای بزرگترها نیز می‌تواند جذاب باشد. کودکان در این موزه می‌توانند از مجموعه‌های کارت پستال، کتاب‌های کارتونی، پوسترهای مختلف و نشریات طنز داخلی و خارجی بازدید کنند.

موزه‌ی کارتون دارای دو گالری است که در آن بیش از ۶۰ اثر از بزرگ‌ترین انیمیشن‌سازان جهان قرار گرفته است. یک کتاب‌خانه تخصصی و سالنی برای کلاس‌های مختلف از جمله دیگر بخش‌های این موزه محسوب می‌شود.

نشانی موزه کودک کارتون و کاریکاتور تبریز:

بلوار خرمشهر، بین میدان نادر و ترمینال قدیم، باغ گلستان، خانه‌ی هنر

ساعت‌های بازدید:

همه روزه به جز جمعه‌ها و تعطیلات رسمی از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۴ بعدازظهر

شماره‌ی تماس: ۳۲۸۴۳۰۹۴-۰۴۱

سایت:  www.tabrizcartoons.com

با نشان به موزه کاریکاتور تبریز بروید

موزه‌ی عروسک و فرهنگ ملل

موزه‌ی عروسک و فرهنگ ملل، کودکان را به سفری جذاب در دنیای اسباب‌بازی‌ها و عروسک‌ها دعوت می‌نماید. در این موزه‌ی فعّال در حوزه‌ی گردشگری کودک، مجموعه‌ای از عروسک‌های قومی چیده شده‌ است که به قومیت‌های مختلف در کل جهان تعلق دارند.

این عروسک‌ها کمک می‌کنند تا بچّه‌ها با افسانه‌ها، قصّه‌ها، فرهنگ، آداب و رسوم و پوشاک کشورهای مختلف به‌ویژه ایران آشنا شوند. به این صورت پیوند عمیقی میان کودک و میراث فرهنگی برقرار می‌شود..

این موزه در کنار جمع‌آوری و نگهداری از مجموعه‌ی عروسک‌ها، فعالیت‌های جانبی دیگری نیز در حوز‌ه‌ی گردشگری کودک، هم‌چون برگزاری رویدادها و کارگاه‌های مختلف نیز انجام می‌دهد.

نشانی موزه عروسک و فرهنگ ملل تهران:

خیابان دروازه دولت، ابتدای سعدی شمالی، کوچه فیات، پلاک ۲

ساعت‌های بازدید:

روزهای پنج‌شنبه و جمعه از ساعت ۱۱ صبح تا ۶ بعدازظهر

شماره‌ی تماس: ۰۹۳۶۰۳۴۴۶۷۲

سایت: www.dollsmuseum.ir/fa

اینستاگرام: irandollsmuseum@

با نشان به موزه‌ی عروسک و فرهنگ ملل بروید

 

گفت‌وگو با پوپک عظیم‌پور درباره‌ی شیوه‌های انتقال میراث فرهنگی به کودکان را این‌جا بخوانید

موزه‌ی طبیعت و حیات‌وحش دارآباد

یکی از مهم‌ترین موزه‌های کودک ایران همین موزه‌ی طبیعت و حیات‌وحش دارآباد به حساب می‌آید. این موزه‌ی فعّال در زمینه‌ی گردشگری کودک کمک می‌کند تا دانش زیست‌محیطی بچّه‌ها افزایش پیدا کند و آن‌ها را تشویق به حفاظت از آن می‌نماید.

در این موزه تقریبا کامل‌ترین گونه‌های طبیعی و حیات‌وحش ایران نگهداری می‌شود. این گونه‌ها در بخش‌های مختلفی از موزه به نمایش گذاشته شده‌اند و اطلاعات کاملی درباره‌ی آن‌ها به بازدیدکنندگان شرح داده می‌شود.

نشانی موزه‌ی طبیعت و حیات‌وحش دارآباد تهران:

نیاوران، خیابان دارآباد، بعد از آجودانیه، خیابان موزه

ساعت‌های بازدید:

همه روزه به جز شنبه‌ها و روزهای تعطیل سوگواری از ساعت ۷ صبح تا ۱:۳۰ بعدازظهر و ۴ تا ۸ شب

شماره‌ی تماس: ۰۲۱۹۶۰۲۷۰۱۱

  سایت: www.darabadmuseum.ir

اینستاگرام: darabad.museum@

با نشان به موزه‌ی طبیعت و حیات‌وحش دارآباد بروید

موزه‌ی کودکی ایرانک

موزه‌ی کودکی ایرانک یکی دیگر از بهترین گزینه‌ها برای گردشگری کودک به حساب می‌آید. چرا که کودکان در این موزه به معنای واقعی می‌توانند احساس‌های ناب و کودکانه خود را بروز دهند. در موزه‌ی کودکی ایرانک انواع اسباب‌بازی‌ها و ابزار قدیمی و هم‌چنین منابع اطلاعاتی متنوعی وجود دارد.

این موزه می‌تواند به معنای واقعی ارتباط میان کودک و میراث فرهنگی کشور را حفظ نماید. کودکان علاوه بر بازدید از انواع ابزار و اسباب‌بازی‌ها، می‌توانند در فعالیت‌های مختلفی هم‌چون قصّه‌خوانی و کارگاه‌های تصویرگری نیز شرکت کنند.

نشانی موزه‌ی ایرانک تهران:

خیابان یوسف آباد، خیابان ۲۳، کوچه شایان، پلاک ۲۶

شماره‌ی تماس: ۰۲۱۸۸۷۱۶۹۵۴

سایت: www.iranak.org

   اینستاگرام: iranak_org@

با نشان به موزه‌ی کودکی ایرانک بروید

پارک علمی پروفسور بازیما مشهد

پارک علمی پروفسور بازیما از جذاب‌ترین پارک‌های علمی ایران محسوب می‌شود که در حوزه‌ی گردشگری کودک فعالیت می‌کند. این پارک علمی کودکان را سوار بر ماشین زمان خود می‌کند و آن‌ها را به ابتدای خلقت جهان می‌برد. بچّه‌ها در این سفر هیجان‌انگیز خود می‌توانند تغییرات به‌وجود آمده از آغاز آفرینش تا به امروز را تجربه نمایند.

نشانی پارک علمی پروفسور بازیما مشهد:

انتهای بلوار خیام شمالی، مجتمع وصال، طبقه ۴

ساعت‌های بازدید:

هر روز از ساعت ۱۰ صبح تا ۲۱

شماره‌ی تماس: ۰۵۱۳۱۷۳۳

اینستاگرام: professorbazimaa@

با نشان به پارک علمی بازیما بروید

موزه‌ی کودک کانون پرورش فکری تهران

موزه‌ی کانون پرورش فکری کودکان در شهر تهران به‌عنوان مهمترین موزه‌ی کودک در این شهر شناخته می‌شود. چرا که کانون پرورش فکری یکی از نهادهای بسیار مهم برای آموزش و رشد کودکان به حساب می‌آید.

این موزه بر خلاف موزه‌های دیگر عمل می‌کند. در واقع هیچ‌گونه شی تاریخی در آن به نمایش گذاشته نشده است. بلکه مفاهیم تاریخی با استفاده از روش‌های خلاق مختلفی در قالب نمایش، نقّاشی و غیره به کودکان منتقل می‌گردد. موزه‌ی کودک کانون پرورش فکری متشکل از بخش‌های مختلفی می‌باشد. بچّه‌ها می‌توانند در این بخش‌ها با تاریخ و فرهنگ ایران زمین آشنا شود.

نشانی موزه‌ی کانون پرورش فکری کودکان تهران:

میدان شهدا، ابتدای خیابان پیروزی، خیابان افروز

ساعت‌های بازدید:

همه روز به جز روزهای پنج‌شنبه و تعطیلی‌های رسمی از ساعت ۹ صبح تا ۶ بعدازظهر

شماره‌ی تماس: ۰۲۱۳۳۳۴۷۳۶۶

اینستاگرام: kanoonparvaresh@

با نشان به موزه‌ی کانون پرورش فکری کودکان تهران بروید

موزه‌ی کودک ارومیه

موزه‌ی کانون پرورش فکری یا موزه‌ی کودک ارومیه به تازگی در این شهر افتتاح شده است و به شکل تخصصی تبدیل به موزه‌ی کودک گشته است. در این موزه نیز بخش‌های مختلفی طراحی شده است که با استفاده از ماکت‌های مختلف و افکت‌های صوتی و تصویری سعی می‌کند زندگی بشر از آغاز شکل‌گیری زمین تا به امروز را برای کودکان شرح دهد. علاوه بر این کارگاه‌های مختلفی برای آموزش و پرورش کودکان در این موزه برگزار می‌شود.

نشانی موزه‌ی کانون پرورش فکری کودکان در ارومیه:

بلوار والفجر۲، داخل پارک ملت

ساعت‌های بازدید:

با هماهنگی قبلی

شماره‌ی تماس: ۰۴۴۳۳۳۸۱۲۳۰

اینستاگرام: mozeye_koodake_urmia@

گفت‌وگو با امین صادق‌پور، سفیر کودک میراث فرهنگی را این‌جا در گل‌پونه بخوانید

موزه‌ی علوم و فنون برای کودکان

موزه‌ی علوم و فناوری ایران شامل هفت گالری مختلف می‌شود. کودکان در این موزه می‌توانند سیر تحوّل ارتباطات از کدهای مورس در گذشته تا تلفن در امروز و هم‌چنین روند پیشرفت علوم را مشاهده نمایند. این موزه جذاب در طی سال‌های اخیر به شکل پیاپی به‌عنوان بهترین موزه ایران برگزیده شده است.

نشانی موزه علوم و فناوری تهران:

خیابان امام خمینی(ره)، خیابان سی تیر، بالاتر از موزه‌ی ایران باستان، ساختمان سابق کتابخانه ملّی

ساعت‌های بازدید:

از شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ صبح تا ۴ بعدازظهر و پنج‌شنبه‌ها از ساعت ۱۱ صبح تا ۶ بعدازظهر

شماره‌ی تماس: ۰۲۱۶۶۷۲۴۶۹۴

سایت: www.inmost.ir

اینستاگرام: inmost.ir@

با نشان به موزه‌ی علوم و فناوری بروید

رویا پارک

یکی از جالب‌ترین موزه‌های کودک ایرانی، رویا پارک به حساب می‌آید. این موزه با استفاده از خطای دید به بچّه‌ها اجازه می‌دهد تا در سرزمین رویاها سفر کنند. در واقع بچّه‌ها در این فضای عجیب و مدهوش‌کننده فرصت پیدا می‌کنند تا پرنده‌ی خیال خود را پرواز دهند.

نشانی رویا پارک تهران:

خیابان باهنر، خیابان دارآباد، خیابان موزه، ضلع جنوبی مجموعه‌ی دارآباد

ساعت‌های بازدید:

شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ صبح تا ۹ شب و پنج‌شنبه، جمعه و روزهای تعطیل از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۰ شب

شماره‌ی تماس: ۰۲۱۲۴۵۵۷

اینستاگرام: roya.park@

با نشان به رویا پارک بروید

هیومن پارک تهران

هیومن پارک فضایی را برای بچّه‌ها طراحی کرده است که توسط آن می‌توانند به درون بدن انسان سفر کنند. هیومن پارک به‌عنوان یک موزه کودک، بازدیدکنندگان را با اجزای مختلف بدن انسان و عمل‌کرد داخلی آن‌ها آشنا می‌سازد. بازدیدکنندگان به داخل ماکت‌های عظیم‌الجثه بخش‌های مختلف بدن می‌روند و با ساز و کار مختلف آن بخش آشنایی پیدا می‌کنند.

نشانی هیومن پارک تهران:

خیابان دارآباد، بعد از آجودانیه، خیابان موزه، موزه‌ی حیات‌وحش دارآباد، هیومن پارک

ساعت‌های بازدید:

شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۱۱ تا ۹ شب و پنج‌شنبه، جمعه و روزهای تعطیل از ساعت ۱۰ تا ۱۰ شب

شماره‌ی تماس: ۰۲۱۲۴۵۵۷

با نشان به هیومن پارک بروید

دکتر لند

وقتی از بچّه‌ها می‌پرسید در آینده دوست دارند چه شغلی داشته باشند؟ تعداد زیادی از آن‌ها به شما می‌گویند:«پزشک». مجموعه‌ی دکتر لند به‌عنوان یکی از موزه های کودک ایرانی، این موقعیت را برای این دسته از بچّه‌ها فراهم کرده تا در سن پایین، قدم در دنیای پزشکی بگذارند. کودکان در این مجموعه لباس یک پزشک را بر تن می‌کنند و وارد یک بیمارستان در ابعاد کوچک می‌شوند. آن‌ها در این موزه‌ی کودک با انواع ابزار پزشکی، بخش‌های مختلف بیمارستان و نحوه‌ی کار در این مجموعه آشنا می‌گردند.

نشانی مجموعه‌ی دکتر لند تهران:

خیابان نیاوران، خیابان دارآباد، بعد از آجودانیه، انتهای خیابان موزه، مجموعه‌ی موزه دارآباد

ساعت‌های بازدید:

شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۱۱ تا ۹ شب و پنج‌شنبه‌ها، جمعه‌ها و روزهای تعطیل از ساعت ۱۰ تا ۱۰ شب

شماره‌ی تماس: ۰۲۱۲۴۵۵۷

با نشان به دکتر لند بروید

موزه‌ی کودک اسباب‌بازی و عروسک کاشان

موزه‌ی کودک اسباب‌بازی و عروسک کاشان بخشی از یک اقامت‌گاه بوم‌گردی زیبا در این شهر می‌باشد. کودکان به همراه خانواده خود می‌توانند به این شهر سفر کنند و در این اقامت‌گاه ساکن شوند. آن‌ها می‌توانند هر روز به تماشای عروسک‌های بسیار قدیمی ایرانی و خارجی بروند. در کنار مربّیان خوش‌خلق مجموعه، عروسک بسازند و به تماشای نمایش‌های خیمه‌شب‌بازی بنشینند.

نشانی موزه‌ی اسباب بازی و عروسک کاشان:

خیابان علوی، روبه‌روی خانه‌ی طباطبایی‌ها، بن بست علامه، شماره ۴۳

ساعت‌های بازدید:

همه روزه از ۱۰ صبح تا ۷ شب

شماره‌ی تماس:۰۳۱۵۵۲۲۵۱۳۴

اینستاگرام:  puppetmuseum_guesthouse@

با نشان به موزه‌ی اسباب بازی و عروسک کاشان بروید

موزه‌ی عروسک بیرجند

عروسک‌های هر منطقه از کشور ایران، جزو میراث معنوی این سرزمین محسوب می‌شوند. چرا که این عروسک‌ها باورهای بومی و فرهنگ یک منطقه را نشان می‌دهند. تمام عروسک‌هایی که در موزه عروسک بیرجند جمع‌آوری شده‌اند، قصّه‌های جذاب مخصوص به خود را دارند. این قصّه‌ها ساعت‌ها بچّه‌ها را سرگرم می‌کند و در کنارش، آن‌ها را با فرهنگ منطقه نیز آشنا می‌سازد.

نشانی موزه‌ی کودک عروسک بیرجند:

خیابان مطهری، خیابان منتظری ۱۳، کوچه‌ی شهید کرمانی، خانه‌ی تاریخی فروتنی

ساعت‌های بازدید:

همه روزه به جز روزهای تعطیل از ساعت ۹ صبح تا ۱ ظهر و در نوبت بعدازظهر از ساعت ۵ تا ۸ شب

شماره‌ی تماس: ۰۵۶۳۲۰۲۲۰۴۵

 اینستاگرام: dotuk_doll_museum@

با نشان به موزه‌ی عروسک بیرجند بروید

موزه‌ی کودک و هیجان همدان

موزه‌ی تخصصی کودک و هیجان همدان موزه‌ای مانند یک مجتمع آموزشی، پژوهشی فرهنگی و تفریحی و هم‌چنین محیطی غنی برای کودکان در حوزه‌ی شناخت، بیان و مدیریت احساس و هیجان است.

هدف این موزه ایجاد فضایی برای کشف، جست‌وجو و تجربه‌ی کودکان از راه بازی‌ها و فعالیت‌های تعاملی و مشارکتی با والدین و بزرگترها است.

موزه کودک و هیجان همدان دارای گالری‌های تخصصی مانند گالری هیجانات، قصّه و نمایش، خشم، گالری نور و … است.

ایجاد فضایی آرام و راحت برای مطالعه‌ی کتاب‌های تخصصی در حوزه‌ی احساسات کودکان، برگزاری جشن‌ها و مناسبت‌ها، برپایی جلسه‌های نمایش فیلم، قصّه‌خوانی و نمایش خلاق و برگزاری برنامه‌های گردشگری کودک از برنامه‌های جنبی این موزه‌ی کودک است.

نشانی موزه‌ی کودک و هیجان همدان:

میدان اکباتان، ورودی تپه‌ی هگمتانه، واقع در محوطه‌ی موزه‌ی هگمتانه

تلفن: ۰۸۱۳۲۵۱۰۲۴۰

   سایت: www.emotionsmuseum.ir

  اینستاگرام: zohreh_afshar_emotionsmuseum@

با نشان به موزه‌ی کودک و هیجان بروید

موزه‌ی خودروهای تاریخی ایران

خودرو و ماشین‌های به‌خصوص از نوع قدیمی و تاریخی‌اش می‌تواند برای کودکان بسیار جذاب است. در سفر به تهران یا در تهران‌گردی‌های خود همراه با کودکان می‌توانید بازدید از موزه‌ی ماشین تهران را در برنامه‌های خود بگنجانید و از نمونه‌های صنعت خودروسازی جهان بازدید کنید.

هدف موزه‌ی خودروهای تاریخی ایران علاوه بر حفظ و نگهداری از این گنجینه‌ی با ارزش ملّی، قرار دادن آن‌ها  در معرض دید علاقه‌مندان به خودروهای لوکس و آشنایی با تاریخچه آن‌ها است. در موزه‌ی خودروهای تاریخی نزدیک به ۶۰ وسیله‌ی نقلیه‌ی قدیمی و خاص نگهداری می‌شود. کالسکه‌ی سلطنتی ناصرالدین شاه قاجار، کالسکه‌ی مخصوص تاج‌گذاری، رولز رویس احمد شاه قاجار، بنز مدلK500، لامبورگینی مدل کانتاش از جمله خودروهای تاریخی این موزه هستند.

نشانی موزه‌ی خودروهای تاریخی تهران:

میدان آزادی، کیلومتر ۱۱ جاده مخصوص کرج، خیابان ۲۵، جنب بانک توسعه و تعاون

ساعت‌های بازدید:

روزهای یک‌شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ صبح تا ۱۷:۳۰ بعدازظهر- پنج‌شنبه و جمعه از ساعت ۹صبح تا ۱۸:۳۰بعدازظهر

موزه‌ی خودروهای تاریخی روزهای شنبه، تعطیلات رسمی و روزهای سوگواری تعطیل است.

شماره‌ی تماس:  ۴۴۵۳۷۷۶۳-۰۲۱

سایت: www.cio-museums.org

 

با نشان به موزه‌ی خودروهای تاریخی بروید

بیشتر در این‌باره بخوانید:
چرا کودکان را به موزه می‌بریم؟

 

 

 

 

 

 

 

به اشتراک بگذارید:

golpoonemag.ir/?p=5414

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *