صفحه‌ی ویژه‌ی اتیسم

افتتاح نخستین مدرسه‌ی استثنایی اتیسم در اصفهان

افتتاح نخستین مدرسه‌ی استثنایی اتیسم در اصفهان

نخستین مدرسه‌ی استثنایی اتیسم در اصفهان به همّت بنیاد نیکوکاری دستان مهربان و هم‌زمان با سفر وزیر آموزش و پرورش به اصفهان افتتاح شد.

به گزارش گلپونه، این پروژه آموزشی که در بهمن‌ماه سال ۱۳۹۵ کلنگ‌زنی شد با زیربنای ۲ هزار و ۵۲ متر مربع، مساحت ۱۸۰۰ متر مربع در ناحیه‌ی ۳ آموزش و پرورش اصفهان احداث شده است و ظرفیت پذیرش ۹۰ کودک مبتلا به اختلال اتیسم را دارد.

نخستین مدرسه‌ی استثنایی اتیسم اصفهان که روز پنج‌شنبه، ۲۵ فروردین۱۴۰۱ توسط یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش افتتاح شد شامل ۱۵ کلاس،۵ کارگاه ۱۰ اتاق اداری-درمانی، سالن اجتماعات، سالن ورزشی، آزمایش‌گاه و کتاب‌خانه است.

کلیک کنید و متن کامل خبر را اینجا بخوانید

روز جهانی آگاهی از اتیسم چه روزی است؟

«آموزش با کیفیت برای همه» شعار روز جهانی اتیسم در ۲۰۲۲ میلادی

مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ۱۸ دسامبر سال ۲۰۰۷ قطعنامه‌ی ۶۲/۱۳۹ را که توسط دولت قطر ارایه شده بود به تصویب رساند.

به گزارش گلپونه این قطعنامه اعلام می‌کند که روز ۲ آوریل (مصادف با ۱۳ فروردین ماه در ایران) به‌عنوان روز جهانی آگاهی از اتیسم می‌باشد. این قطعنامه، یکی از سه قطعنامه‌ای است که تاکنون در خصوص بیماری‌های خاص به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل رسیده و توجه جهانیان را به آگاهی بخشی و شیوع اتیسم جلب نموده است.

قطعنامه‌ی روز جهانی آگاهی از اتیسم، همه کشورهای عضو را تشویق می‌کند که اقدام‌های لازم را برای افزایش آگاهی درباره‌ی اتیسم در جهان انجام دهند و آنان را به تشخیص زودهنگام ملزم می‌نماید. در همین راستا تمامی ماه آوریل به عنوان ماه اطلاع‌رسانی در زمینه این اختلال نام‌گذاری شده است.

 

متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید

والدین کودکان اوتیستیک قزوین با خبر باشند؛

فعالیت مرکز تخصصی اوتیسم سینا با ظرفیت ۵۰ نفر

اوتیسم یک اختلال طیفی است که مبتلایان را از کودکی درگیر می‌کند. کودکانی که به اوتیسم مبتلا هستند؛ دنیا را متفاوت از دیگران حس می‌کنند، می‌بینند و می‌شنوند. البته افراد مبتلا در طیف خفیف تا شدید قرار می‌گیرند. امّا مهم‌ترین مساله در نگهداری این طیف از کودکان آگاهی‌بخشی به خانواده‌های آنان است. آموزش‌ها می‌تواند نگرانی‌های بزرگ‌ترهای آن‌ها را کم کند و به این دسته از کودکان هم کمک کند تا از ظرفیت‌های خود بهتر و کامل‌تر استفاده کنند.  

بزرگ‌ترها باید آموزش ببینند

به گزارش گلپونه ، بنابر گفته‌ی مدیر کل بهزیستی استان قزوین تعداد ۱۳۶ فرد مبتلا به اوتیسم از سن ۴ تا ۳۹ سال تحت حمایت بهزیستی استان قزوین قرار دارند که ۹۸ نفر از آنان مرد هستند.

در حال حاضر مرکز آموزشی و توان‌بخشی روزانه‌ی اوتیسم سینا در شهر قزوین فعّال است که ۵۰ نفر از کودکان دارای این اختلال به‌صورت یارانه‌ای در این مرکز حضور داشته و از خدمات آموزشی آن بهره می‌برند. پس از نیازسنجی تیم توان‌بخشی این مرکز به کودکان اوتیستیک، خدماتی چون گفتار درمانی، موسیقی، نقّاشی، مشاور و روانشناسی ارایه می‌دهد.

هم‌چنین برای بزرگ‌ترهای این طیف کودکان نیز کلاس‌های آموزشی برگزار می‌شود. بهزیستی برای تشویق خانواده‌ها به حضور در این مراکز و به منظور حمایت از خانواده‌های دهک پایین، کمک هزینه آموزشی با عنوان یارانه به مبلغ ۸۰۰ هزار تومان به این مرکز پرداخت می‌کند.

متن کامل گزارش مرکز تخصصی اوتیسم سینا را اینجا بخوانید

 

دوست‌دارم واکسنی برای اُتیسم بسازم!

«فریماه» درباره‌ی تجربه‌اش از زندگی با فردی مبتلا به اُتیسم می گوید

با او این‌طور آشنا شدم: ادمین صفحه‌ی فرهاد. فرهاد ۱۹ ساله است و به اُتیسم مبتلاست امّا چندوقتی است که صفحه‌ای در اینستاگرام دارد. کسی نقّاشی‌های او را در این شبکه‌ی اجتماعی منتشر می‌کند. پرس‌وجو که می‌کنیم می‌رسیم به فریماه. خواهر کوچک‌تر فرهاد است و امسال در کلاس هشتم درس می‌خواند. گپ زدن با او را که شروع می‌کنم با خودم فکر می‌کنم نباید مصاحبه آن‌قدر کوتاه باشد و غیرچالشی. انگار که فریماه از همه‌ی ما بزرگ‌تر و بالغ‌تر است. رد تربیت والدین در بیان او و سبک زندگی‌اش نشان می‌دهد که می‌توان درباره‌ی کتاب، ادبیات، ورزش و زندگی هم با او به بحث نشست. امّا خب حالا ما برای یک موضوع خاص سراغ او رفته‌ایم. او قرار است درباره‌ی تجربه‌اش از زندگی با فردی مبتلا به اُتیسم بگوید. موضوعی که کم‌تر از آن اطلاع داریم. فریماه از شیوه‌ی مواجهه خودش با اُتیسم و شیوه‌ی تعاملش با پرسش‌های بی‌حدوحصر آدم‌ها با این بیماری در گلپونه صحبت می‌کند.

راستی اگر خواستید نقّاشی‌های فرهاد را ببینید سری به صفحه اینستاگرامی او بزنید: @FARHAD.-.MAFI

متن کامل این گفت‌وگو را این‌جا بخوانید

کلینیک گفتار درمانی و کاردرمانی لبخند

هم‌زمان با روز جهانی معلولان با هم ببینیم

«کوکوی گردن‌دراز» نمایشی با موضوع اُتیسم

نمایش«کوکوی گردن‌دراز» هم‌زمان با روز جهانی معلولان به‌صورت مجازی بر روی پرتال اینترنتی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان نمایش داده می‌شود.

به گزارش گلپونه، نمایش یک‌ساعته‌ی «کوکوی گردن‌دراز» به کارگردانی مهدی مقیمی‌اسفندیاری و محسن صفری که از سوی هنرمندان با نیازهای ویژه «نابینا، توان‌یاب جسمی و حرکتی، اُتیسم و سندرم دان» اجرا می‌شود، روز جمعه ۱۲ آذر ماه ۱۴۰۰ اکران خواهد شد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

گل‌های بهشتی؛ مجهزترین مرکز اُتیسم استان قم

اُتیسم، من تو را نمی‌شناسم!

قسمت اول

«اُتیسم»! واژه‌ای است که در چندسال اخیر زیاد شنیده‌ایم و می‌شنویم. ما ‌می‌دانیم فلان بچّه اُتیسم دارد اما راستش را بخواهید اصلا نمی‌دانیم «اُتیسم» یا «درخودماندگی» چیست؟ یک بیماری است؟ یک اختلال است؟ اصلا شاید ندانیم بچّه‌ای که دور و بر ماست با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کند و توی دلمان کلی تجزیه و تحلیلش کرده باشیم. شاید دانستن درباره‌ی این موضوع مهم باشد، اما وقتی قرار است به‌عنوان والدین،‌ خاله و عمو و مادربزرگ ایفای نقش کنیم دانش ما در این زمینه ضروری است. شما چقدر در این‌باره می‌دانید؟ به مناسبت دوم آوریل (چهاردهم فروردین ماه) روز جهانی اُتیسم «صدف کیهانی» روانشناس کودکان استثنایی (متخصص اُتیسم) در این‌باره با ما در گلپونه صحبت می‌کند:

متن کامل این گفت‌وگو را اینجا بخوانید

 

به اشتراک بگذارید:

golpoonemag.ir/?p=3670

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *