صفحه‌ی ویژه‌ی هفته‌ی کتاب و کتاب‌خوانی

به مناسبت هفته‌ی کتاب و کتابخوانی و روز کتابدار

۲۰۰ کودک در رشت میزبان نشر طوطی شدند

در هفته‌ی کتاب و کتابخوانی ۲۰۰ کودک در شهر رشت با حضور در فضای باز باغ کودک «تی‌تی» میزبان انتشارات طوطی شدند.

گروه ادبیات خلاق رشت با همکاری باغ کودک «تی‌تی» برای نخستین بار میزبان نشر طوطی بود‌.

به گزارش گلپونه، گروه ادبیات خلاق رشت که برگزارکننده این رویداد فرهنگی بود در روزهای هفته کتاب علاوه بر برگزاری برنامه‌های بلندخوانی کتاب، کتاب‌های نشر طوطی را به مخاطبان معرفی کردند.

براین اساس در روز نخست کتاب «هیولای رنگ‌ها» که کتابی در زمینه‌ی شناخت انواع احساسات است، توسط دل‌آرام جباری، تسهیل‌گر و مروّج کتاب کودک، بلندخوانی شد.

متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید

صدای «ایران من» به گوش کودکان رشت رسید

 

با هدف «خواندن در طبیعت»

«گُلی به رنگ خورشيد» در پارک جمشیدیه خوانده شد

به مناسبت هفته‌ی کتاب و کتابخوانی و با هدف «خواندن در طبیعت» گروهی از کودکان همراه با زینب رنجبر (تسهیل‌گر کتاب) و مجيد اسكندری، (پژوهش‌گر علوم گیاهی) در پارک جمشیدیه تهران پس از خوانش کتاب «گُلی به رنگ خورشيد» به جست‌وجو در طبیعت پرداختند.

متن کامل گزارش را اینجا بخوانید

گفت‌وگو با حسام طباطبایی، تصویرگر کتاب کودک

در کتاب‌ها به جستجوی نور باشیم

پروردگار فراگیرترین مفهومی است که در همه‌ی دوران‌ها بین مردم جهان وجود داشته و انسان در همه‌ی عمر به شیوه‌های مختلف تلاش کرده‌ خدا را بشناسد و به موضوعات مرتبط با آن توجّه کند. در سنین خاصی مانند کودکی، نخستین پرسش‌ها درباره‌ی خدا و دین مطرح می‌شود. این‌که خدا کجاست؟ خدا چند ساله است؟ دیده نمی‌شود؟ و کم‌کم پرسش‌های دیگری هم درباره‌ی دین، تاثیر آن در زندگی انسان‌ها و آینده‌ی زندگی مطرح می‌شود. به‌این ترتیب فضای گسترده‌ای برای تولید کتاب‌هایی با موضوع‌های دینی و علوم انسانی برای کودک شکل می‌گیرد. حسام طباطبایی که تصویرگر کتاب‌های کودک است در کارنامه‌ی خود تصویرسازی بیش از سی جلد کتاب دارد که به موضوعاتی مانند تاریخ دین اسلام، پیامبران و … می‌پردازد. گلپونه به مناسبت هفته‌ی کتاب و کتابخوانی به سراغ او رفته است تا برای ما درباره‌ی ضرورت‌های تصویرسازی این گروه از کتاب‌ها بگوید.

متن کامل گفت‌وگو را اینجا بخوانید

کتاب خوب برای کودکان این شکلیه!

گفت‌وگو با علی‌اصغر سیدآبادی، نویسنده وپژوهشگر

چگونه صدای نویسندگان ایرانی در گوش بازار جهانی می‌پیچد؟

هفته‌ی کتاب و کتابخوانی فرصت مناسبی است تا به جنبه‌های مختلف حوزه‌ی کتاب و نشر بپردازیم و نیاز‌ها و چالش‌های نویسندگان و تولیدکنندگان کتاب را بشنویم. به همین بهانه گلپونه به سراغ علی‌اصغر سیدآبادی رفته است. او که نویسنده‌ی کودک و نوجوان و پژوهشگر ادبیات فارسی است تا امروز بیش از پنجاه کتاب منتشر شده در کارنامه‌ی خود دارد که بخشی از آن‌ها به مباحث تحلیلی ادبیات کودک و نوجوان می‌پردازد. او مروّج کتابخوانی و از بانیان طرح «جام باشگاه‌های کتابخوانی» کشور بوده‌است و با حضور در گروه داوران «لاک پشت پرنده» به‌طور مداوم از بازار نشر و تازه‌های کتاب خبر دارد. در این گفت‌وگو از علی اصغر سیدآبادی خواستیم درباره‌ی بخش کوچکی از مسائل امروز نویسندگان کودک و نوجوان و جزئیات آن بیشتر بگوید.

متن کامل گفت‌وگو را اینجا بخوانید

۱۰۱ راه برای دسترسی به کتاب خوب!

«خداحافظ راکون پیر» را در هفته‌ی کتاب ببینید

نمایش«خداحافظ راکون پیر» به نویسندگی و کارگردانی فهیمه میرزاحسینی به مناسبت هفته‌ی کتاب و کتابخوانی در پایگاه اینترنتی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اکران رایگان می‌شود.

«خداحافظ راکون پیر» را اینجا ببینید

مطالعه؛ کلید صبح دانایی

اینجا در گل‌پونه با کتاب‌های فلسفی برای کودکان آشنا شوید

ترویج خواندن در پسا کرونا 

نگاهی به تجربه‌ و فعالیت‌های گروه مجازی «مخاطب و کتاب کودک و نوجوان»

زهرا عباسی، مدرس و تسهیل‌گر توان‌مندسازی فرهنگی و پژوهش‌گر ادبیات کودک و نوجوان

سه ماه پس از شیوع ویروس کرونا، تصمیم گرفتم به شکرانه‌ی سلامتی یک دوره‌ی رایگان توانمندسازی با عنوان «دوره‌ی رشد» برای خانواده‌ها و کودکان و نوجوانان برگزار کنم. در خلال برگزاری این دوره‌ی یک ماهه، بیش از گذشته، متوجّه نیاز خانواده‌ها به انتخاب کتاب‌های خوب برای کودکان شدم. به‌همین دلیل و با توجّه به تخصصی که در حوزه‌ی ادبیات کودک دارم، پس از پایان دوره، ارتباط با خانواده‌ها را از راه ایجاد گروه مجازی «مخاطب و کتاب کودک و نوجوان» ادامه دادم.

این گروه که با حضور بیش از ۹۰ نفر از والدین، مربّیان، دانشجویان و پژوهش‌گران ادبیات کودک و نوجوان و تصویرگری از سراسر کشور و خارج از ایران در مرداد ماه ۱۳۹۹ تشکیل شد، در ابتدا با عنوان «کتاب‌ها از دید مخاطبان» فعالیت خود را آغاز کرد. در ادامه، به دلیل تمایل افراد به شناخت کتاب‌های مناسب والدین، برای جداکردن کتاب‌های بزرگ‌سالان از کودکان، عنوان گروه به «مخاطب و کتاب کودک و نوجوان» تغییر یافت.

متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید

معرفی هفت كتاب به مناسبت هفته‌ي كتاب و كتاب‌خواني

کتابی با داستان جادویی

کتاب شماره ۱: بزن روي درخت جادويی

متن کانل معرفی این کتاب را اینجا بخوانید

کتاب‌ها و مجلات قدیمی‌ کودکان را در نمایشگاه «خواندنی‌های کاغذی» ببینید

نمایشگاه منتخب کتاب و نشریات، با عنوان «خواندنی‌های کاغذی» به بهانه‌ی هفته‌ی کتاب و هفته‌ی پژوهش در کتابخانه مرجع کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار می‌شود.

به گزارش گلپونه، به نقل روابط عمومی کانون، نمایشگاه منتخب کتاب و نشریات با موضوع مروری بر قدیمی‌ترین کتاب‌های کتابخانه مرجع هم‌زمان با بیست‌ونهمین هفته‌ی کتاب آغاز می‌شود.

این نمایشگاه که به بهانه‌ی هفته کتاب و هفته پژوهش از روز ۲۴ آبان تا ۳۰ آذر ۱۴۰۰ دایر است، مروری بر کتاب‌ها و نشریات موجود در کتابخانه‌ی مرجع از سال‌ ۱۳۰۰ تا ۱۳۵۰ دارد. هم‌چنین سعی شده است نمایشگاه «خواندنی‌های کاغذی» فرصتی برای یاد کردن از نویسندگان، تصویرگران، ادیبان و نام‌آوران کشور باشد. افسانه‌های کهن، عمو نوروز، افسانه سیمرغ، پرویز و آیینه، کلیله و دمنه و کیهان بچّه‌ها تعدادی از آثار حاضر در این نمایشگاه است.

 زمان برگزاری: ۲۴ آبان‌ماه تا ۳۰ آذر۱۴۰۰

 ساعت‌های بازدید: از ساعت ۸ صبح تا ۱۷

 مکان: تهران، خیابان شهید بهشتی، خیابان خالد اسلامبولی، پلاک ۲۴ ، مجتمع فرهنگی هنری شهید ملک شامران

کتاب‌هایی برای آینده 

گفت‌وگو با شکوفه صمدی مروج کتاب

آمارها می‌گوید بخش بزرگی از جامعه‌ی کتاب‌خوان کشور ما کودکان هستند. در واقع کتاب‌های کودک و نوجوان است که کمک می‌کند چرخ فرهنگ و کتاب‌خوانی بچرخد و بازار نشر کشورمان رونق داشته باشد. امّا مخاطبان این حوزه یعنی کودکان و نوجوانان و والدین آن‌ها در این بازار شلوغ و متنوع چگونه جنس خوب را از بد تشخیص دهند؟ شکوفه صمدی مروج کتاب کودک است و به بزرگ‌سالان کمک می‌کند تا شیوه‌ی درست کتاب خریدن و کتاب خواندن برای کودکان را پیدا کنند. خودش مادر سیاوش هفت ساله است و در نقش مخاطب عام هم با بازار کتاب و نشر ارتباط دارد. شکوفه صمدی در گفت‌وگو با گلپونه به مناسبت آغاز هفته‌ی کتاب و کتاب‌خوانی درباره‌ی نقش کتاب‌ها و ابزارهای دیگر در رشد کودکان می‌گوید و ما را با چند کتاب خوب و جذاب در این زمینه آشنا می‌کند.

گفت‌وگو: فاطمه ترجمان

ادامه‌ی گفت‌وگو را این‌جا بخوانید

مطالعه؛ کلید صبح دانایی

برنامه‌های هفته‌ی کتاب کانون پرورش فکری کودکان به مناسبت هفته‌ی کتاب را این‌جا ببینید

یادبود آنلاین رودابه کمالی

نویسنده و داور لاک‌پشت پرنده

 با حضور اعضای خانواده، گروهی از نویسندگان ادبیات کودک و نوجوان و داوران لاک‌پشت پرنده

دوشنبه،۲۴ آبان‌ماه ۱۴۰۰، ساعت ۲۰

صفحه‌ی لاک‌پشت پرنده در اینستاگرام به نشانیlakposhtparandeh@

 

 

به اشتراک بگذارید:

golpoonemag.ir/?p=3776

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *